4 surse de finanțare pentru firmele mici și mijlocii

de FluxImobiliar

Când vine vorba de finanțarea noii dvs. afaceri, diversificarea surselor dvs. de finanțare vă va permite să faceți față posibilelor condiții neprielnice. Totodată, vă va îmbunătăți și șansele de a avea suficiente lichidități pentru a vă satisface nevoile specifice și a vă dezvolta business-ul.

Trebuie să rețineți că băncile nu sunt singura dvs. sursă de fonduri. Utilizarea diverselor forme de finanțare demonstrează creditorilor că sunteți un antreprenor înțelept.

Indiferent că optați pentru un împrumut bancar, la un investitor individual, o subvenție guvernamentală, factoring sau un incubator de afaceri, fiecare dintre aceste surse de finantare are avantaje și dezavantaje specifice, precum și criterii de evaluare a afacerii. Iată o prezentare generală a câtorva surse tipice de finanțare pentru firmele noi:

1. Investiție personală

Atunci când începeți o afacere, primul dvs. investitor ar trebui să fiți dvs. – fie cu propriul numerar, fie cu garanții asupra activelor dvs. Acest lucru demonstrează investitorilor și bancherilor că aveți un angajament pe termen lung față de proiectul dvs. și că sunteți gata să vă asumați riscuri.

2. Împrumut realizat de familie 

Este vorba de bani împrumutați de rude sau prieteni. Investitorii și bancherii consideră acest lucru ca pe un capital pe termen lung, care reprezintă bani care vor fi rambursați ulterior pe măsură ce profiturile afacerii dvs. vor crește. Cu un astfel de capital, investitorul este dispus să facă o investiție financiară într-o afacere fără așteptări de a obține un profit rapid.

Când apelați la un astfel de împrumut, ar trebui să fiți conștienți de faptul că:

  • Familia și prietenii au rareori mult capital;
  • Este posibil să dorească să dețină un procent egal cu dumneavoastră din afacere;
  • Relația de afaceri cu familia sau prietenii trebuie privită mereu cu grijă.

3. Împrumuturi bancare

Împrumuturile bancare sunt cea mai frecvent utilizată sursă de finanțare pentru firmele mici și mijlocii. Luați în considerare faptul că toate băncile oferă avantaje diferite, indiferent dacă este vorba de servicii sau rambursări personalizate. Este o idee bună să cauți și să găsești banca care să răspundă nevoilor tale specifice.

În general, ar trebui să știți că bancherii caută companii cu o experiență sonoră și care au un scor de credit excelent. Pentru bănci nu este suficient să demonstrezi că vii cu o idee de afacere bună; trebuie să fie susținută cu un plan de afaceri solid. Astfel de împrumuturi vor necesita, de obicei, o garanție personală din partea antreprenorilor.

4.Factoringul

Factoringul este o formă de finanțare care ajută firmele care au probleme de numerar din cauza facturilor cu plată la termen sau a clienților care întârzie plățile. Firma dumneavoastră va vinde facturile cu plata la termen către o companie de factoring, iar aceasta vă va oferi în 24 de ore aproape 90% din valoarea facturilor restante. 

Firma de factoring se va ocupa de recuperarea banilor pe facturi de la clienții dumneavoastră, în schimbul unui mic comision. Obținerea banilor înainte de termenul facturilor va permite firmei dvs. să se dezvolte, să plătească salariile angajaților, să achite materiile prime și să deruleze noi contracte, fără a avea grija termenelor de plată impuse de clienți, care pot fi de 30, 60, 90 de zile sau chiar mai lungi.

Related Posts