4 sfaturi pentru a găsi un bun instalator

de FluxImobiliar

Nu există familie care să nu se fi confruntat cu probleme casnice dacă a ajuns să locuiască mai mult timp în aceeași casă, probleme care nu au putut fi întotdeauna rezolvate fără ajutorul unui expert.

Instalațiile sanitare, de exemplu, sunt cele care creează cel mai des probleme într-o locuință, fiind urmate de cele la instalațiile electrice și cele de gaze. În timp ce unele probleme sunt ușor de gestionat, altele dau mari bătăi de cap chiar și proprietarilor mai îndemânatici. Prin urmare, nu vă rămâne decât să găsiți cea mai bună companie de reparații în domeniul instalațiilor sau cel mai bun instalator din zonă.

Iată câteva sfaturi esențiale de care să țineți cont pentru a găsi instalatorul potrivit.

1. Verificați atestatele lor

Deși este o măsură de precauție evidentă, cei mai mulți dintre proprietarii de locuințe care au probleme cu instalațiile sanitare ajung să se bazeze pur și simplu pe recomandările pe care le primesc de la cunoscuți când vine vorba despre firmele specializate sau simpli instalatori care le trec pragul. Firma sau instalatorul la care apelați trebuie să aibă un atestat de funcționare. Acest lucru vă va asigura că beneficiați de serviciile unui specialist cu acte în regulă.

2. Întrebați dacă au asigurare

O altă modalitate de a vă asigura că lucrați cu cei mai buni instalatori din oraș este să știți dacă sunt sau nu asigurați. Profesioniștii investesc în asigurări pentru a acoperi eventualele daune și pierderi în timp ce lucrează. Altfel spus, dacă după câteva zile/ore intervenția unui instalator se dovedește a fi un adevărat eșec și vă treziți cu o inundație care va afecta atât locuința dumneavoastră cât și a vecinilor, este indicat ca aceste daune să fie suportate de instalatori.

3. Cereți prețurile

Un serviciu de instalații sanitare excelent ar trebui să vă poată oferi o estimare de cost corectă sau aproximativă a lucrării după ce casa a fost verificată. Nu vă entuziasmați de instalatorii care vă promit că „ne înțelegem noi”, pentru că riscați să vă șantajeze după ce toată instalația este desfăcută, cerându-vă un preț exagerat.

Rețineți că în timpul reparațiilor pot apărea complicații neprevăzute. Aceasta înseamnă, de obicei, costuri suplimentare pentru soluționarea promptă a problemei. Un instalator de încredere va fi transparent cu privire la munca suplimentară necesară și vă va explica pentru ce sunt taxele.

4. Verificați recomandările și recenziile online

Recomandările din partea cunoștințelor iau de obicei locul recenziilor online. Veți ști că o firmă de instalații este de încredere dacă are recenzii credibile care reflectă calitatea muncii angajaților ei. De cele mai multe ori, astfel de recenzii puteți găsi pe site-ul lor web. Rețineți totuși că este posibil să posteze doar recenziile pozitive. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să căutați recenzii pe domeniile publice (cercetați paginile de Facebook).

Related Posts