Investitii imobiliare: sfaturi pentru incepatori

de FluxImobiliar

Investitia in imobiliare este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti asigura viitorul si banii. Cu toate acestea, atunci cand achizitionati o proprietate trebuie sa tineti cont de anumiti factori, pentru ca investitia sa aduca roade si sa fie fructuoasa.

Conectivitatea, locatia si dezvoltarile din jurul proprietatii sunt elemente cheie, dar nu singurele de care trebuie sa tineti cont daca va ganditi sa cumparati o proprietate.

Nu va faceti griji. Daca te gandesti sa investesti, dar nu stii de unde sa incepi, ne-am consultat cu avocatii de la https://www.avocat-online.eu/ si am adunat cateva sfaturi utile astfel incat sa te simti in siguranta atunci cand faci achizitia.

Investitii imobiliare: sfaturi pentru incepatori

Ganditi-va la obiectivul investitiei

Oricat de evident suna, unul dintre primii pasi pe care ar trebui sa-i faci este definirea obiectivului investitiei tale. Si nu vorbim doar despre suma pe care doriti sa o investiti, ci si despre utilitatea pe care o veti acorda proprietatii si tipul de proprietate pe care intentionati sa o achizitionati.

De ce vrei sa achizitionezi proprietatea, sa o inchiriezi, sa o revandi, sa locuiesti in ea cu familia ta? Este important sa stii in ce scop vei face investitia, astfel incat sa ai foarte clar zona in care este cel mai bine pentru tine sa o cumperi.

Ganditi pe termen lung

Una dintre greselile pe care multe persoane le fac atunci cand investesc in imobiliare este ca ei cred ca rentabilitatea investitiei va fi imediata. Si nu spunem ca acest lucru este imposibil, de fapt sunt oameni care achizitioneaza imobile pentru a le inchiria si incep sa genereze venituri.

Cu toate acestea, atunci cand investiti in imobiliare ar trebui sa aveti in vedere ca mai mult decat sa investiti pentru ca „toata lumea o face” sau „pentru ca este la moda” trebuie sa o faceti intr-un mod inteligent si strategic, astfel incat sa va puteti face banii sa creasca. Si asta necesita timp.

De aceea, a avea o viziune pe termen lung iti va permite sa ai profituri mai bune, deoarece te va ajuta sa alegi mai bine zona, uitandu-te la posibilitatile care pot fi dezvoltate in ea. Si va va impiedica sa va simtiti dezamagiti pentru ca nu va vedeti banii imediat.

Cheia succesului in investitiile imobiliare este sa gandim pe termen lung.

Analizati piata

Apropo de gandirea pe termen lung, si de a vedea posibilitatile zonei: ce se genereaza in jurul ei?Ce se va construi in ea? Cum se misca piata in zona in care vrei sa investesti? 

Este clar ca poti investi in imobiliare chiar si in perioade de criza, din moment ce stii ca este una dintre cele mai sigure investitii existente; dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa analizezi situatia pentru a vedea care sunt cele mai bune optiuni ale tale.

Asa cum am mentionat la punctul anterior, pentru a profita de o buna oportunitate de cumparare trebuie sa inveti sa vezi dincolo de situatia actuala a zonei si sa te concentrezi pe a vedea serviciile care se vor construi in ea: scoli, spitale, piete etc.

Si nu doar evolutiile, trebuie sa analizezi piata: cine vine, de unde, care sunt ratele de crestere etc.

Uitati-va la castigul de capital

Castigul de capital este poate unul dintre lucrurile care iese cel mai mult in evidenta in acest subiect, dar stiti ce este? In cateva cuvinte, castigul de capital este cresterea valorii unei proprietati, adica diferenta baneasca dintre pretul de cumparare si pretul de vanzare, care creste datorita zonei in care se afla proprietatea.

Unul dintre sfaturile noastre atunci cand cumparati un teren sau o proprietate este sa va ganditi la dificultatea de a le vinde mai tarziu. Intrebati-va, cat ma va costa sa vand aceasta proprietate? Daca raspunsul este mult, probabil ca nu este o investitie buna. Daca, in schimb, apropierea de zonele comerciale, locatia si planul de dezvoltare urbana te fac sa crezi ca efortul tau de a-l vinde va fi minim pentru ca se vinde singur, profita.

Luati in considerare accesul si conectivitatea

Accesul si conectivitatea proprietatii sunt doua dintre elementele care interactioneaza in cresterea castigului de capital si cele care sunt cel mai des mentionate, asa ca trebuie sa le luati in considerare in detaliu.

Nu este vorba doar despre ceea ce este in apropiere, ci despre cum le putem accesa si unde altcineva te pot duce, ele pot, de asemenea, sa iti ofere indicii despre cum sa-ti sporesti randamentul investitiei.

De exemplu, daca cumparati o proprietate in apropierea unui spital, ce fel de piata credeti ca este interesata de ea? Medici, oameni care vin din alte locuri sa se consulte, chiar si cabinete de produse medicale, adica oameni care vor fi mai interesati de apropierea proprietatii de locul de munca.

Luati in considerare facilitatile

Facilitatile unei proprietati ajuta, de asemenea, la cresterea castigului de capital. Nevoia locuitorilor de a-si imbunatati bunastarea si calitatea vietii a determinat dezvoltarile imobiliare sa se ingrijoreze de a oferi spatii de care sa poata profita confortabil in functie de prioritatile lor.

Salile de sport, piscinele, zonele pentru animale de companie, parcuri si paza privata sunt cateva dintre facilitatile care au devenit mai atractive pentru cei care decid sa achizitioneze o proprietate, deoarece le permit sa se bucure de o viata linistita fara a fi nevoiti sa parcurga distante lungi sau sa-si faca griji pentru trebuie sa le achizitionati pe cont propriu (cum ar fi plata abonamentului sau construirea acestora)

Incercati sa investiti in proprietati care au facilitati care le cresc valoarea. Desigur, tinand cont de punctele anterioare precum locatia proprietatii si zonele cu valoare adaugata, facilitatile vor adauga mai multa valoare locuintei daca sunt in concordanta cu nevoile pietei, de exemplu o sala de sport intr-un turn de apartament. este mai atractiv pentru ocupantii sai.

Constructiile care au facilitati precum o piscina sau un restaurant si un bar isi maresc valoarea datorita calitatii vietii pe care o ofera rezidentilor. 

Related Posts