Locuinta ta este foarte importanta pentru tine, locul in care iti gasesti linistea dupa o zi lunga. De aceea ai nevoie atat de confort termic cat si de sentimentul de acasa, de spatiu primitor, amenajat dupa gustul tau astfel incat sa sa iti ofere calmul si relaxarea de care ai nevoie.
Cum se incepe amenajarea imediat dupa constructia casei?
O data construita casa vei incepe sa lucrezi la pereti si pe partea de interior. Izolarea se va face fie intre straturile peretilor, daca locuinta este din lemn, fie pe exterior daca locuinta este din caramida sau beton. La interior se va aplica un strat de rigips, care are rolul de a nivela peretii.
Acesta este finisat si vor aparea urme sau denivelari pe pereti. Peste acest strat se vine cu vopseaua aleasa, sau cu tapet. Tapetul se prinde pe perete cu un adeziv special. Pentru ambele variante, atat pentru vopsea cat si pentru tapet, se da initial un strat de amorsa, care are rolul de a ajuta in procesul de fixare a vopselii sau tapetului.
Atunci cand lucrezi intr-o casa noua poate aparea necesitatea decuparii anumitor parti din perete sau pardoseala, ia in acest scop te poti folosi de o masina de canelat, care te poate ajuta sa realizezi canele in beton. Ai nevoie in acest proces si de alte unelte de genul mistrii, gletiere, pensule si trafaleti, bormasina, precum si scari sau schele.
Ce stil sa alegi in amenajarea interioara?
Dupa ce ai depasit stadiu de finisaje, ai ales culorile folosite la vopsirea peretilor sau modelele de tapet, este momentul sa te indrepti catre amenajarea propriu zisa, cea care va defini stilul tau. Opteaza pentru culori luminoase, moderne, pentru a crea un spatiu linistit.
Cel mai abordat stil in zilele noastre este cel minimalist, inspirat din cultura nordica, acolo unde mobilierul este destul de discret, se folosesc doar piesele cu adevarat necesare si se evita incarcarea spatiului de locuit cu diverse obiecte. Nici plantele de interior nu sunt la mare cautare in acest stil, insa le puteti introduce cu succes daca va alegeti sa mergeti spre zona de clasic.
Ferestrele mari sunt decorate in asa fel incat lumina naturala sa patrunda in locuinta, astfel ca perdelele sunt fie foarte simple si subtiri, fie lipsesc cu desavarsire. Dulapurile sunt mai degrabda niste dressing-uri care o data montate pe perete se confunda cu aceasta si nu dau impresia de spatiu incarcat, ci mai degraba dau coninuitate spatiului.