Cum sa alegi cei mai buni peleti si la ce ii poti folosi?

de FluxImobiliar

Persoanele care aleg sa renunte la sursele de energie termica obisnuite in detrimentul folosirii unor peleti de calitate trebuie sa stie ca acestia reprezinta o alternativa minunata din punct de vedere economic ce poata fi folosita cu succes atat in caminele personale, cat si in mediul industrial.

Mai exact, peletii fac parte din sursele de energie ieftina, fiind totodata mult mai prietenosi cu mediul si asigurand suficienta caldura chiar si pentru spatii mai mari. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele aspecte pe care publicul larg trebuie sa le cunoasca in acest domeniu, astfel incat sa poata face investitii excelente din toate punctele de vedere!

Istoria peletilor

Peletii au aparut pentru prima data in anii ’70 in Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost ridicata prima unitate in cadrul careia au inceput sa se produca aceste surse de energie. Din cauza problemelor de pe piata petrolului, dar si din cauza legislatiei mereu in schimbare in legatura cu poluarea, peletii au inceput sa fie din ce in ce mai des utilizati pentru obtinerea caldurii in caminele personale, dar si in spatiile industriale. Treptat, cresterea a crescut considerabil, iar peletii si-au gasit o piata de desfacere excelenta si in Europa.

In prezent, un numar foarte mare de oameni foloseste peletii in Romania datorita numeroaselor avantaje pe care acestia le presupun.

Din ce sunt realizati?

Peletii sunt realizati dintr-o combinatie eficienta de lemn, rumegus, dar si alte tipuri de deseuri obtinute in urma producerii lemnului. Foarte important de mentionat este faptul ca toate materialele sunt 100% naturale, tocate si presate, iar majoritatea modelelor au diametrul de 6 mm si lungimi de circa 30 mm. Mai mult, pentru fabricarea peletilor nu sunt necesari lianti de niciun fel.

La final, peletii au o putere calorica, dar si o densitate foarte mare, iar costurile aferente transportului, stocarii si utilizarii sunt net inferioare, in comparative cu toti combustibilii convenationali. De exemplu, o cantitate de 1,8 kilograme de peleti poate asigura o valore caloric egala cu cea a unui metru cub de gaz!

Care sunt principalele avantaje ale utilizarii peletilor?

Lista avantajelor utilizarii peletilor pe termen lung este una extrem de consistenta. De exemplu, acestia reprezinta o sursa de energie curata, prietenoasa cu mediul, ofera o autonomie extrem de ridicata centralelor si, mai mult sunt neutri cand vine vorba despre emisiile de CO2.

In acelasi timp, peletii nu emana foarte mult fum in urma arderii, iar cantitatea de cenusa obtinuta este una redusa. Bineinteles, trebuie precizat si faptul ca spatiul de depozitare necesar pentru depozitarea peletilor nu trebuie sa fie unul mare, iar randamentul aerderii este unul net superior in comparatie cu situatiile in care se foloseste lemnul.

Per ansamblu, peletii sunt preferatii multora dintre oamenii care s-au mutat recent la casa si care isi doresc sa se bucure de binemeritatul confort termic in timpul iernii. Aceasta solutie este una excelenta care, fara indoiala se va propaga din ce in ce mai mult in randul publicului larg!

Related Posts