Achizitionarea unei locuinte este unul dintre cele mai importante momente din viata unei persoane. Din acest motiv, este bine sa nu te grabesti si sa cantaresti bine toate avantajele si dezavantajele caminului pe care ai pus ochii. Iata 6 aspecte esentiale pe care iti recomandam sa le iei in considerare la cumpararea unui imobil!
1. Casa veche sau noua?
Poti opta pentru cumpararea si reconditionarea unei case vechi ori achizitionarea unei constructii noi. Comanda caramida pe MatHaus.ro pentru ridicarea sau reconditionarea viitoarei tale locuinte. Casele la cheie iti ofera avantajul de a alege finisajele inainte de a te muta, pe cand cele vechi sunt de obicei in zone centrale, ce iti ofera acces facil spre orice parte a orasului.
2. Configuratia locuintei
Este esential ca fiecare membru al familiei sa aiba suficient spatiu si intimitate. De asemenea, o zona comuna de dimensiuni generoase, in care sa va petreceti timpul impreuna este foarte importanta. Daca tie si celor dragi va place sa va relaxati in zilele de primavara si vara in aer liber, casele cu terase sunt ideale. De aceea, configuratia casei nu trebuie trecuta cu vederea, deoarece de ea depinde confortul intregii familii.
3. Facilitatile din cartier
Daca locuinta care iti place este situata la marginea orasului, asigura-te ca ai in apropiere anumite facilitati ce-ti vor face viata mai usoara. Magazinele, parcurile, scolile, gradinitele, salile de fitness, restaurantele, cafenelele si barurile se numara printre cele mai utile facilitati pentru familiile ce vor locui departe de zona centrala a orasului.
4. Acoperis si jgheaburi
Este posibil sa nu ai expertiza profesionala necesara pentru a-ti da seama daca un acoperis necesita inlocuit, in special atunci cand il privesti de la sol. Chiar si asa, daca observi ca acoperisul si jgheaburile sunt uzate, intreaba agentul imobiliar sau proprietarul casei care este varsta acestor elemente. In acest fel, vei sti daca va trebui sa investesti in reparatii, renovari sau chiar in inlocuirea acoperisului dupa ce ai achizitionat locuinta.
5. Semne de deteriorare provocate de scurgeri de apa sau umezeala
Uite-te dupa pete sau mucegai depus pe pereti, tavan sau acoperis. Chiar si semnele la baza peretilor pot indica o inundatie anterioara. Daunele cauzate de scurgeri de apa ori umezeala, ce sunt reparate rapid, nu reprezinta, de obicei, o mare problema. Insa o scurgere care a ramas nedetectata luni sau chiar ani de zile a avut suficient timp sa provoace daune semnificative, pe care daca achizitionezi casa, vei fi responsabil sa le repari.
6. Crapaturi, pardoseli neuniforme, usi intepenite
Daca detectezi una sau mai multe dintre acestea, evalueaza gravitatea lor si costul reparatiei. De exemplu, unele crapaturi pot indica probleme ale fundatiei cladirii, iar acestea pot fi extrem de costisitor de remediat.