Montarea cărămizii aparente pentru placarea exterioară a caselor

de FluxImobiliar

Frumuseţea unei case este definită încă de la exterior, acordându-se o mare atenţie materialelor cu care este “îmbrăcată” faţadă, iar caramida aparenta disponibilă sub formă de panouri este o soluţie extrem de eficientă, fiind un material versatil ce se poate potrivi oricărui stil adoptat.

Fiind un material rezistent, folosit la exterior, cărămida aparenta face fata intemperiilor, are o durată mare de viaţă, iar costurile de întreţinere sunt foarte mici. Cu ajutorul plăcilor de cărămidă aparentă se aduce un plus de valoare faţadei şi se realizează în mod rapid termosistemul, fiind eliminate operaţiunile multiple ale termosistemului clasic.

De ce panouri de cărămidă aparentă pentru placarea faţadelor casei? 

Panourile de cărămidă aparentă au un important rol de termosistem sau un rol decorativ, se aplică pe peretele nou construit al casei cu spumă poliuretanică tip adeziv şi dibluri obişnuite, astfel încât nu mai este necesară nici gletuirea şi nici finisarea pereţilor sau alte sisteme de plasă pentru susţinerea plăcilor folosite la realizarea termosistemului clasic.

Modelele de panouri de cărămidă aparentă sunt realizate de regulă prin polimerizarea răşinilor poliesterice pe plăcile de polistiren extrudat sau expandat de înaltă densitate folosite la realizarea termosistemului în stil clasic. 

Astfel nu mai sunt necesare echipe întregi de montatori, nu se mai foloseşte adeziv clasic pentru placare, nu exista pierderi şi nici timp îndelungat de aşteptare între etapele necesare realizării termosistemului clasic, cel mai important aspect al placării faţadelor caselor cu cărămidă aparentă nu implica costuri mari din punct de vedere al manoperei.

Cum se montează cărămida aparentă?

Cărămidă aparentă disponibilă sub formă de plăci se aplică pe suprafeţe plane, curate, solide, fără impurităţi, de regulă pe un perete tencuit cu mortar de ciment, dar şi pe suprafeţe plane din beton. În schimb, suprafeţele cu o rezistenţă slabă de tencuială veche, zidărie de BCA sau altele trebuie curăţate şi stabilizate pentru a fi placate.

Cărămidă aparentă nu se va aplica niciodată pe suprafeţe cu o aderentă slabă, pe faţade vopsite sau pe pereţi care sunt acoperiţi cu vopsea pe bază de ulei. Se va aplica, în schimb pe sistemele termoizolante, se vor fixa prin lipire pe toată suprafaţa portantă fără a fi necesară chemarea echipelor de specialitate. 

Pentru a palca suprafeţele cu cărămidă aparentă se va folosi un adeziv de înaltă calitate, flexibil, ce se va întinde în strat subţire pe suprafaţa de placat. Se va aplica adezivul şi pe spatele plăcuțelor de cărămidă aparentă astfel încât să se umple total canalele pentru aderentă. Plăcuţele se vor fixa pe locul lor prin apăsare puternică şi în urma fixării, montatorii se vor asigura că nu au rămas bule de aer în masa adezivului.

Rostuirea se va face începând cu rosturile orizontale, după care urmează umplerea rosturilor verticale. Dacă chitul ajunge pe suprafața plăcuțelor de cărămidă aparentă, se va îndepărta uşor cu o perie. Nu în ultimul rând, culoarea rostului are o influenţă mare asupra aspectului estetic al placării, iar pentru alegerea acestuia se recomanda consultarea unui arhitect care va sublinia stilul arhitectural dorit.

Related Posts