Suntem încă la începutul pandemiei de coronavirus, iar pe măsură ce focarele se înmulțesc pe întregul teritoriu al țării, nu e de mirare că restaurantele și unitățile fast food care aveau și spații pentru consumatori s-au închis sau oferă doar varianta de a prelua comenzi telefonic și/sau online și a livra diverse preparate la domiciliu.
Pregătește și livrează alimente fast food la domiciliu și o să câștigi în fața concurenței!
Antreprenorii curajoși nu ar trebui să evite în această perioadă dotarea măcar cu un aparat de shaorma de mare productivitate, unul de pregătit hot dog sau măcar cu un cuptor gastronomic de patiserie, deoarece s-ar putea să fie cea mai bună soluție de a rezista pe piață în noile condiții.
Specialiștii afirmă că nu există dovezi care să conducă la concluzia fermă că periculosul virus cu care ne confruntăm la nivel mondial poate să fie răspândit prin mâncare sau ambalajele alimentare, totuși, testele au demonstrat că agresivul Sars-COV2 poate supraviețui pe suprafețe din plastic sau sticlă vreme de mai multe zile, iar pe carton câteva ore bune.
Este așadar o mare provocare pentru furnizorii de produse fast food la domiciliu, care nu doar că trebuie să aibă dotări performante în bucătăriile lor profesionale, dar este necesar să evite prin toate mijloacele și infectarea ambalajelor în care sunt puse produsele comandate de către clienți.
Se știe deja că coronavirusul se răspândește comunitar prin contactul de la persoană la persoană, de aceea este foarte bine dacă livrările de alimente fast food, indiferent că e vorba de shaorma, pizza, hot dog, burgeri, clătite, să se facă preferabil prin lăsarea comenzilor alimentare la ușă și anunțarea clientului telefonic să vină să-și preia singur produsele.
Pandemia de coronavirus forțează industria fast food să se adapteze la noile realități cu o maximă viteză (nu degeaba ei produc și vând mâncare rapidă!). Cei care vor reuși acest lucru pot avea doar de câștigat pe termen scurt, mediu și lung!
Oamenii aflați în izolare visează în continuare la mâncarea fast food!
Chiar dacă pentru aceia aflați în casă a-și pregăti singuri mâncarea este cea mai sigură opțiune (fapt care a contribuit alături de necesitatea distanțării sociale la închiderea multor restaurante clasice), puțină lume poate să gătească în bucătăria personală produse alimentare de tip shaorma, hot dog sau pizza care să aibă acel gust irezistibil cu care erau obișnuiți înainte de pandemie, iar asta conduce la o mare frustrare, mai ales pentru împătimiții acestui tip de mâncare specială.
Pentru clienți, o reamintire a celor mai simple reguli de igienă, precum aceea de a se spăla pe mâini cu apă și săpun minim 20 de secunde înainte de a pune mâna pe ambalaje și a consuma produsele respective primite la domiciliu poate uneori să facă diferența. Reamintește-le acest lucru când comandă!
Este o măsură de siguranță care nu ar trebui să fie ignorată de nimeni, indiferent de cât de corecte din punct de vedere sanitar ar fi condițiile de ambalare și transport ale preparatelor fast food comandate de către cineva.
Avantajul pe care multe preparate fast food îl au este acela că virușii (inclusiv înspăimântătorul Sars-COV2!) sunt sensibili la temperaturi ridicate, motiv pentru care se pot inactiva sau distruge definitiv dacă alimentele se pregătesc la multe grade Celsius (recomandabil peste 70!).
În străinătate, lanțurile mari de fast food chiar au fost obligate să afișeze și temperaturile de gătire pentru alimentelor respective.
Acest lucru face mâncarea rapidă vândută mai sigură pentru clienți, alături de protocoalele foarte stricte de ambalare și de verificare a persoanelor care pregătesc și transportă comenzile la domiciliile solicitanților.
Se poate alege de către antreprenorii fast food inclusiv eliminarea temporară a unor produse din meniurile anterioare declanșării pandemiei (de tipul celor ce se găteau la temperaturi mai scăzute), pentru un plus de siguranță.
Evaluarea regulată a situației, așa încât meniul aflat la dispoziția consumatorilor să se plieze cât mai bine pe realitatea existentă la un moment dat, poate evita răspândirea infecției în rândul iubitorilor de fast food.
Antreprenorii HoReCa din această branșă pot să își maximizeze profiturile în această perioadă grea prin care trece omenirea, deoarece oamenii de pretutindeni au un comportament similar.
Când sunt închiși în casă singuri sau împreună cu familia, nu se gândesc să comande creveți uriași sau alte preparate de fine dining, ci mai degrabă o pizza, niște shaorma, aripioare de pui sau cartofi prăjiți așa cum ei nu pot să facă niciodată pe aragazul propriu.
Profită și tu de acest comportament al consumatorilor tăi și completează-ți dotările cu echipamente performante de la TC Romania Crown Cool ca să poți onora mai multe comenzi!