Semnificația aruncării buchetului de mireasă

de FluxImobiliar

Cu siguranță știi și tu de tradiția aruncării buchetului de mireasă la o nuntă. Pentru o mireasă poate fi destul de dificil momentul în care aruncă peste umăr buchetul pentru care a petrecut ore sau chiar zile în șir în alegerea a ceva care să fie frumos, ușor și care să se potrivească cu rochia și cu celelalte aranjamente florale. În ultimul timp, acest obicei rămâne doar la stadiul acesta, multe mirese alegând să-l ia înapoi de la domnișoara care l-a prins pentru a-l ține amintire. Altele în schimb se despart de el și sunt  fericite că din norocul ei a dat și altei fete.

Cererile în căsătorie moderne din ultimii ani, au legătură cu acest buchet. Practic, mireasa nu mai aruncă buchetul, ci îl dăruiește domnișoarei al cărui iubit o așteaptă cu inelul.

Oricum ar fi, în spatele acestui lucru stă o tradiție veche pe care ți-o voi explica în cele ce urmează.

De ce se aruncă buchetul de mireasă?

Cu secole în urmă, miresele aveau buchețele formate din ierburi aromatice, usturoi, fructe și cereale menite să alunge spiritele rele și să atragă prosperitatea. Între timp, aceste componente au fost înlocuite cu flori, ca simbol al fericirii, al fertilității și al iubirii.

În acele vremuri exista și o altă tradiție, mai puțin plăcută de mirese. Astfel, la sfârșitul nunții, în drum spre camera nupțială, invitații încercau să obțină un pic din norocul ei și îi sfâșiau acesteia rochia, păstrând bucăți din material. Pentru a putea scăpa cu rochia întreaga, mireasa încerca să le distragă atenția aruncând în mulțimea de urmăritoare buchețelul format din ierburi și fructe. Povestea nu ne spune dacă printre cei ce doreau să vandalizeze rochia miresei erau și bărbați, însă ne putem da seama și singuri că la sfârșitul nunții, cele care alergau după mireasă erau domnișoarele mai tinere, rămase nemăritate.

Tradiția modernă actualizată

În zilele noastre, buchetul de mireasă și-a păstrat oarecum tradiția, însă s-au adoptat câteva variante prin care mireasa să rămână totuși cu o amintire. Una dintre ele este cea a multiplicării buchetului de mireasă. Astfel, pentru miresele care își doresc să păstreze buchetul ca amintire, dar să organizeze și această tradiție, se pot face replici ale buchetului, împlinind astfel și dorința fetelor de a concura pentru buchetul care anunță următoarea nuntă.

O altă variantă este aceea divizării buchetului. Practic, mireasă poate rămâne cu o parte din el, iar restul poate fi prins de către domnișoarele de onoare. Pentru asta, specialistul care creează buchetul de mireasă îl poate forma din mai multe buchetele unice, care pot fi aruncate către fetele nemaritate. Cu siguranța, asta va fi o supriză tare plăcută.

Miresele moderne au înlocuit buchetele tradiționale cu flori în cutii. Astfel, o cutie aranjată frumos care conține mai multe fire de flori este un etalon de bun gust. Pentru a îndeplini totuși tradiția, miresele pot dărui din cutia lor câteva fire de flori și domnișoarelor de onoare. Dacă te încântă această idee, descoperă flori in cutii de pe maisondor.ro

Related Posts