Roșiile sunt un ingredient important în mesele noastre de zi cu zi. Indiferent dacă le consumăm proaspete, amestecate sau procesate sub formă de ketchup, roșiile sunt în aproape toate mesele noastre. Roșiile sunt, de asemenea, una dintre cele mai ușoare legume pentru a crește în grădină sau în curtea din spate. Cu câteva sfaturi și trucuri, puteți face sute de semințe de roșii în grădina dvs. Haideți să intrăm deja în ea.
Alegeți varianta potrivită
Roșiile vin în mai multe soiuri, necesitând condiții diferite pentru a prospera. Trebuie să înțelegeți regiunea dvs. Și apoi să alegeți soiul corect care crește cu succes. Unii factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți o varietate includ clima. Roșiile sunt cultivate în regiunile nordice mai reci, de multe ori devin roșii într-un timp mai scurt. Puteți alege soiul „Early Girl” care se maturizează în termen de 50 de zile de la plantare. Dacă locuiți în regiuni mai calde, puteți alege „Heatmaster”, care are o toleranță ridicată la căldură. Unele soiuri sunt ideale pentru feliere, în timp ce altele sunt ideale pentru pastă. Puteți alege roșiile cherry care sunt dulci și fac o gustare excelentă pentru familia ta. Luați în considerare obiceiul în creștere al roșiilor. Unele sunt determinate, în timp ce altele sunt nedeterminate. Determinatul va înceta să crească după 3 de metri. Între timp, fructele nedeterminate produc fructe pe tot parcursul sezonului. Unele roșii sunt rezistente la anumite boli. Trebuie să înțelegeți acest lucru înainte de a face o alegere. Vorbind despre alegerea corectă, asigurați-vă că alegeți cotele potrivite în timp ce vă aflați la un blackjack online pentru a câștiga.
Oferiți un soare adecvat
Roșiile pot fi moi și suculente, dar iubesc căldura din grădină. O temperatură de 15 până la 18 de grade este ideală pentru creșterea roșiilor. Roșiile iubesc solul cald. Asigurați-vă că grădina dvs. Are o expunere minimă de 5 ore de soare pe zi. În timpul sezonului de plantare, asigurați-vă că răsadul este expus la suficientă lumină solară, în special în timpul perioadei de grădiniță. Unele soiuri de răsaduri necesită aproximativ 14 până la 19 ore de lumină solară pe zi. Dacă transplantați dintr-o seră, este important să încălziți mai întâi solul. Solul rece va provoca un șoc rece asupra plantei. Puteți începe prin introducerea treptată a plantei la lumina soarelui câteva ore pe zi pentru a le permite să se adapteze la vreme. Amintiți-vă să vă plantați răsadurile într-un model care va minimiza umbra și va permite un soare adecvat pentru cea mai mare parte a zilei.
Asigurați o udare adecvată
Roșiile iubesc apa. Pe săptămână, plantele de tomate necesită aproximativ 2 cm de apă pentru a rămâne pline și suculente. Aceste 2 inci nu trebuie să vină toate dintr-o dată, ci mai degrabă într-un ritm constant. Pe măsură ce planificați pentru grădină, faceți provizii adecvate pentru udarea consecventă. Puteți utiliza un aspersor automat cu un cronometru, asigurând astfel un flux consistent și adecvat de apă. Udarea inconsecventă este dăunătoare pentru tomate. Aceasta poate duce la o învoirea. Pentru a evita îndepărtarea calciului din fructe, asigurați-vă o udare consistentă. Dimineața este întotdeauna cel mai bun moment pentru a vă uda roșiile. Puteți utiliza pur și simplu un furtun pentru a uda grădina până când solul se mulează.
Hrănește-ți corespunzător planta
La fel cum oamenii au nevoie de hrană pentru a crește și a susține un stil de viață sănătos, plantele au nevoie de nutrienți pentru a crește. Pe măsură ce plantați roșiile în grădină, faceți planuri pentru a oferi nutrienți din prima zi. Începeți prin pregătirea solului cu gunoi de grajd compost. Acest lucru va oferi nutrienții de bază pentru plante pentru a începe cu. Odată ce planta a decolat, puteți adăuga nutrienți la intervale. Puteți utiliza îngrășământul cu eliberare lentă. Este organic și potrivit pentru echilibrarea pH-ului solului. Alternativ, puteți utiliza bonemeal, care adaugă calciu și fosfor în sol. Orice ai face, fii atent la pH-ul solului. Este foarte important.
Protecție împotriva bolilor
Roșiile, la fel ca alte plante, nu sunt susceptibile la boli. O simplă lipsă de calciu provoacă putrezirea la capătul florilor. Udarea neregulată poate contribui, de asemenea, la această boală. Introducerea cojii de ou în nutrienții plantei poate crește cantitatea de calciu pe care planta o ia. O altă boală împotriva care trebuie să lupți este blight. Este o boală mortală care poate distruge o întreagă grădină de roșii. Două lucruri cheie pot reduce șansele acestei boli. În primul rând, asigură un flux de aer bun în jurul grădinii. În al doilea rând, evitați udarea aburului sau a frunzelor, mai degrabă apă la bază. Acest lucru va limita frunzele de a rămâne umede.
Acum știi. Puteți produce roșii proaspete în grădinile dvs.